Uitslag 2019/2020

De Friesian Talent Cup 2019/2020 zit erop! Een prachtige editie met een ongekend aantal aanmeldingen (meer dan 200!). De paarden werden tijdens alle selectiedagen, de halve finale en finale professioneel door de deelnemers voorgesteld. De jury’s Kim Jacobi en Hergen van Hall werden bijgestaan door gastjury’s Loes Corssel en Johan Hamminga. Zij zagen deze editie bijzonder veel jong talent voorbij komen.

De finale was een absoluut hoogtepunt! In de fantastische ambiance bij de hengstenkeuring in Leeuwarden kregen de jonge paarden een prachtig eerste podium en een betrokken publiek. Voor deze jonge paarden is dit slechts het begin van hun carrière.

Alive S. van de Sprong (v. Beart 411) en Fleur van Kempen mochten bij de merries het kampioenslint in ontvangst nemen. De merrie liet zich met veel veer en afdruk zien. Alive imponeerde in lichtvoetigheid en kreeg zelfs een 9,5 voor de galop. De reservetitel ging naar Chrystal Jede (Alwin 469), die met Susan Wind veel indruk maakte met een fraai front en veel lossigheid in het lijf.

Bauke K. (v. Fabe 348) bezorgde de jury kippenvel met zijn excellente draf’. Met  Marijke Boelen won hij met 5 punten voorsprong de rubriek hengsten/ruinen. Hij ontving maar liefst een 10 voor zijn draf. Beant fan de Lege Geaën (v. Hessel 480) met Rianne Kooistra kreeg het zilver. Beant heeft een mooie zelfhouding in draf, iets waar de jury -naast zuiverheid en takt- veel belang aan hechtte.

Bekijk hier de complete uitslag van de finale Friesian Talent Cup 2019/2020

Juryleden en andere betrokken vrijwilligers: hartelijk bedankt! Zonder jullie bijdrage was deze editie niet zo geslaagd geweest. Wij kijken als organisatie ontzettend uit naar wat editie 2020/2021 in petto heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s