Finale: wie A zegt….

“Wie A zegt, moet ook B zeggen”

Toen we na de zomer vorig jaar als bestuur een overleg hadden over het wel of niet door laten gaan van de FTC, met alle coronamaatregelen om rekening mee te houden, hadden we de situatie zoals vandaag de dag niet verwacht. Wellicht hadden we dan een ander besluit genomen.

Maar, zoals in de titel staat, wie A zegt, moet ook B zeggen, als je er aan begint, moet je het ook afmaken.

En nu zijn we zover dat we de finale willen laten plaatsvinden. Maar, met een avondklok die toch wel erg serieus dreigt te worden, het nadrukkelijke advies zo min mogelijk reisbewegingen te laten plaatsvinden, maakt het voor ons een finale te organiseren wel erg lastig.

Toch denken we een geschikte manier gevonden te hebben, om deze bijzondere editie af te ronden. De finale zal een combinatie zijn van videojurering en instructie op locatie.

Wat betekent dit voor de 16 finalisten:
Vanavond krijgen alle finalisten een mail met daarin de instructies en proef voor een zelfde video als met de selectiedagen.
Deze 16 video’s zullen beoordeeld worden door het juryteam op 30 januari.
Tijdens deze beoordeling wordt de top 3 van beide rubrieken geselecteerd en deze combinaties worden, bij de amazones/ruiters thuis live bekeken door één jurylid door middel van een instructiemoment (zoals de “halve finale”).
Deze instructie wordt door iemand van het bestuur gefilmd, die samen met het jurylid naar de deelnemers toe gaat.
Op 6 februari zullen deze instructiemomenten ingepland worden bij de deelnemers, op 7 februari worden de video’s beoordeeld door het hele juryteam en aan de hand daarvan volgt er een ranking: Wie wordt de nieuwe Friesian Talent Cup kampioen Merries en Hengsten & Ruinen.

Uiteraard worden alle prijzen aan alle deelnemers opgestuurd of langsgebracht.Hiermee kunnen we de FTC “corona-editie” afronden, en hopelijk kan de FTC dit jaar wel in de normale vorm plaatsvinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s