Juryleden selectiedagen

Voorstellen juryleden selectiedagen 2022 / 2023

Friesian Talent Cup werkt voor de editie 2022/2023 met een flexibel, gedeeltelijk vernieuwd, jurycorps. Door de afwisseling met verschillende juryleden, elk met veel ervaring in het beoordelen van jonge paarden, worden de combinaties in elke fase van de competitie met een vernieuwde blik bekeken. Door de overlap van juryleden tijdens de selectiedagen, instructiedag en finale kan ook de vooruitgang van de paarden goed beoordeeld worden.

Vandaag stellen we de juryleden van de selectiedagen voor:

๐Ÿ‘‰ Femke Beljon

Femke runt een kleinschalige dressuurstal in Raalte. Zij fokt jaarlijks 2 KWPN-veulentjes, geeft veel les, traint paarden van zadelmak t/m Grand Prix-niveau en doet regelmatig wat handel en bemiddeling. Femke: โ€œDit jaar heb ik weer de eer om als jurylid te fungeren bij de Friesian Talent Cup. Ik heb de laatste jaren wat ervaring opgedaan met Friezen als gastruiter bij de Pavo Fryso Bokaal, tijdens het verrichtingsonderzoek en eerdere edities FTC als jurylid. Dit is mij zo goed bevallen, dat ik meteen enthousiast was toen ik weer gevraagd werd voor de Friesian Talent Cup! Ik denk dat het als amazone en als coach altijd goed is om je oog te trainen, in deze competitie gaan we natuurlijk veel verschillende paarden en ruiters/amazones zien. Ik ben heel benieuwd wat de Friesian Talent Cup ons dit jaar gaat brengen. Ik heb er in ieder geval zin in!โ€

Femke jureert samen met Yorick en Kim de selectiedagen. 

๐Ÿ‘‰ Yorick Smit

Yorick runt een trainings- en pensionstal in het Gelderse Herveld. Hij geeft veel les door het hele land t/m Grand Prix niveau. En jureert KNHS-wedstrijden t/m ZZL. Ook fokt hij af en toe een veulentje.
Yorick: โ€œIk kijk graag naar de techniek in beweging en het karakter van het paard. En vooral bij zoโ€™n jonge paarden competitie niet naar de correcte uitvoering van de oefening. Uiteraard moeten de paarden goed op de hulpen reageren, maar een vriendelijke wijze van rijden zie ik graag.โ€  

Yorick jureert samen met Femke en Kim de selectiedagen en zal een deel van de instructie verzorgen tijdens de instructiedag op 17 december. 

๐Ÿ‘‰ Kim Jacobi

Kim runt haar dressuurstal in het Friese Katlijk. Ze traint dressuurpaarden en geeft les t/m Grand Prix niveau. Daarnaast is jureert ze ook KNHS-wedstrijden t/m ZZL-niveau. Naast de paarden geeft ze ook les als docent maatschappijleer op het Aeres.
Kim heeft al meerdere edities van de Friesian Talent Cup gejureerd en weet goed wat ze graag van de jonge talenten wil zien: โ€œIk zie graag een jong paard dat vlijtig naar de hand toe loopt, berg op, met een goed achterbeen gebruik, veel souplesse heeft en daarbij alert is op de ruiter/amazone en werkwillig is. De selectiedagen zijn een interessante tussentijdse beoordeling in de opleiding van deze jonge paarden.โ€ 

Kim jureert samen met Femke en Yorick de selectiedagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s