Juryleden instructiedagen

Friesian Talent Cup werkt voor de editie 2022/2023 met een flexibel, gedeeltelijk vernieuwd, jurycorps. Door de afwisseling met verschillende juryleden, elk met veel ervaring in het beoordelen van jonge paarden, worden de combinaties in elke fase van de competitie met een vernieuwde blik bekeken. Door de overlap van juryleden tijdens de selectiedagen, instructiedag en finale kan ook de vooruitgang van de paarden goed beoordeeld worden.

Vandaag stellen we de instructeurs/juryleden van de instructiedag op 17 december voor:

👉 Bart Bax

Bart is onlosmakelijk verbonden met de paardensport. Als jurylid, ruiter, trainer en instructeur is hij een bekend gezicht. Hij is betrokken als regiotrainer bij het KNHS talentenplan, heeft hij zitting in de examencomissie van de ORUN-opleidingen, is hij inspecteur bij het KWPN en maakt hij deel uit van de herkeuringscommissie van het KFPS én is Grand-Prix jury.

Bart: “Ik vind het leuk om de FTC te jureren/instructie te geven omdat het fijn is om met gemotiveerde combinaties te werken en deze te mogen beoordelen. Fijn om deze combinaties iets te leren en iets mee te kunnen geven waardoor ze zich nog kunnen verbeteren in hun rijden en presentatie. 

Wat ik belangrijk  vind en waar ik op ga letten is dat de paarden van achteruit naar voren van de hand af op eigen benen lopen. Netjes worden voorgesteld en natuurlijk de drie basisgangen en de mogelijkheden om daarin in balans te blijven tijdens de verruimingen zowel voorwaarts als tijdens het terugkomen.” 

Bart verzorgt een deel van de instructie tijdens de instructiedag op 17 december en neemt plaats als jury tijdens de finale op donderdag 12 januari tijdens de KFPS-hengstenkeuring. 

👉 Hergen van Hall

Hergen is een bekend gezicht als jurylid van de Friesian Talent Cup en daarnaast maakt hij deel uit van de verrichtingsjury bij het KFPS. Hij jureerde eerder al meerdere jaargangen van de FTC met veel enthousiasme. Hij geeft instructie, traint en jureert t/m Grand Prix niveau. 

Hergen: “Het gaat om natuurlijke aanleg in de beoordeling van de paarden in de FTC. de paarden zijn zo jong en kort in training, ik verwacht geen foutloze verrichting en hoop dat de ruiters daar ook ontspannen mee omgaan. wat ik belangrijk vind in deze ronde is kwaliteit van bewegen, bewerkbaarheid en natuurlijke balans/reactie daarin op ruiterhulpen.”  

Dit jaar zal Hergen de halve finalisten verder op weg helpen tijdens de instructiedag op 17 december.

👉 Yorick Smit

Yorick runt een trainings- en pensionstal in het Gelderse Herveld. Hij geeft veel les door het hele land t/m Grand Prix niveau. En jureert KNHS-wedstrijden t/m ZZL. Ook fokt hij af en toe een veulentje.
Yorick: “Ik kijk graag naar de techniek in beweging en het karakter van het paard. En vooral bij zo’n jonge paarden competitie niet naar de correcte uitvoering van de oefening. Uiteraard moeten de paarden goed op de hulpen reageren, maar een vriendelijke wijze van rijden zie ik graag.”  

Yorick jureert samen met Femke en Kim de selectiedagen en zal een deel van de instructie verzorgen tijdens de instructiedag op 17 december.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s