Informatie

Friesian Talent Cup: Dé competitie voor driejarige Friese paarden met dressuuraanleg.

Selectiedagen

Verspreid door het land worden een drietal selectiedagen georganiseerd. Per selectiedag is ruimte voor max. 60 combinaties. Tijdens de selectiedagen kunnen combinaties aangewezen worden voor de instructiedag (halve finale), welke in december plaatsvindt. Om hiervoor in aanmerking te komen moet een combinatie 68 of meer scoren en minimaal een 6 op alle basisgangen. Elk paard mag aan één selectiedag deelnemen. Een ruiter mag meerdere paarden voorstellen.

Van de paarden wordt verwacht dat ze netjes kunnen halthouden, op de linker- en rechterhand de drie arbeidsgangen kunnen tonen en kunnen verruimen in draf. De paarden moeten over een goede conditie beschikken en eerlijk worden voorgesteld met de juiste stelling en buiging. De paarden komen per tweetal in de baan.

De paarden worden beoordeeld aan de hand van een protocol dat speciaal voor deze wedstrijd is ontwikkeld.

Instructiedag (halve finale)

Tijdens de instructiedag beoordeelt de jury de progressie van de jonge paarden. Er wordt gekeken hoe bewerkbaar de combinaties zijn en hoe zij zich ontwikkelen. De beste 8 combinaties per rubriek worden geselecteerd voor de finale.

Finale

De finale vindt plaats tijdens het grootste evenement voor Friese paarden liefhebbers, namelijk de KFPS Hengstenkeuring in het WTC Expo in Leeuwarden. Tijdens de finale mag een ruiter/amazone slechts één paard per rubriek uitbrengen. Na de finale worden de top 3 combinaties van beide rubrieken gehuldigd en worden de kampioenen bekend gemaakt.

Organisatie

Het bestuur bestaat uit Wendy van der Veen (voorzitter) en algemeen bestuursleden Gerarda van Harten, Jenske van Drunen en Frederieke Verhaar. Met (operationele) ondersteuning van het KFPS is dit bestuur verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering. De Friesian Talent Cup is dus géén onderdeel van het KFPS.

Meer informatie

Lees het reglement over de bepalingen van deze competitie.

Kijk voor meer informatie over het inschrijven.

Hou de nieuwsberichten en onze Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates.

Heeft u vragen over de Friesian Talent Cup, dan kunt u contact met ons opnemen via info@friesiantalentcup.com

Sponsor

De edities 2020/2021 en 2021/2022 worden gesponsord door RecupBat.