Informatie finale 2022/2023

Informatie finale Friesian Talent Cup 2022 / 2023

De ontknoping nadert: Wie mogen zich na de finale 12 januari a.s. Kampioen Friesian Talent Cup 2022/2023 noemen?

Over iets meer dan een week staat de finale van de Friesian Talent Cup editie 2022/2023 gepland. Wat zijn we blij dat we dit weer live mogen doen, op dat prachtige evenement, de KFPS Hengstenkeuring in het WTC Expo in Leeuwarden!

Donderdag 12 januari 2023 gaan de beste 8 combinaties van beide rubrieken strijden om het kampioenschap. De jury voor de finale bestaat uit: Femke Beljon, Bart Bax en Monique Peutz.

BEKIJK HIER DE STARTLIJST

Planning finale

08:00 uur: Stallen open

09:00 uur: Start finale rubriek Merries

10:00 uur: Start finale rubriek Hengsten/Ruinen

10:45 uur: FTC-clinic met Femke Beljon (georganiseerd door JongKFPS)

11:15 uur: Start prijsuitreiking (eerst merries, aansluitend hengsten/ruinen).
De kampioen Merries en de kampioen Hengsten/Ruinen worden aansluitend samen terug verwacht in de hoofdpiste. 

11:35 uur: Einde finale & prijsuitreiking 

Hoe gaat het tijdens de finale? 

We starten zoals gewoonlijk met de rubriek merries, om 09.00 uur. De combinaties verschijnen per twee in de baan, waardoor ze niet alleen zijn. Nadat alle acht combinaties hun verrichting aan de jury hebben getoond, wordt direct na de rubriek bekend gemaakt welke drie combinaties terug mogen komen voor de prijsuitreiking. Daarna vervolgen we meteen met de rubriek hengsten/ruinen om 10.00 uur. Ook zij krijgen meteen na de rubriek te horen welke drie combinaties terug verwacht worden voor de prijsuitreiking om 11.15 uur.

FTC-clinic na afloop

Na afloop van de finale, en voor de prijsuitreiking, vindt er een FTC clinic plaats met jurylid Femke Beljon, georganiseerd door JongKFPS. Tijdens deze clinic gaan we een paar oude bekenden van de Friesian Talent Cup terugzien, we zijn erg benieuwd!

Toegang en parkeren voor deelnemers, eigenaren en fokkers

Alle deelnemers hebben deze week de toegangsbandjes en parkeerkaarten (en instructies voor het parkeren) ontvangen. Fokkers van paarden die niet meer in eigendom van de fokker zijn, zijn ook van harte welkom, want wellicht gaan zij naar huis met een mooie fokkerspremie! Ook dit jaar wordt de fokkerspremie beschikbaar gesteld voor de fokkers van de paarden die in de top 3 eindigen. Voor deze fokkers liggen toegangsbandjes (2 stuks) klaar bij de hoofdingang van het WTC Expo.

Stallen beschikbaar

De stallen zijn geopend vanaf 08.00 uur. Hier zal door de stalcoördinator een stal aangewezen worden voor de deelnemers van de Friesian Talent Cup. Deze is alléén beschikbaar tijdens de finale. Vanwege de tweede bezichtiging in de middag moeten de stallen direct na de prijsuitreiking weer verlaten worden. 

Zodra het paard op stal staat en de spullen zijn uitgeladen, mogen de deelnemers zich melden bij het secretariaat van de Friesian Talent Cup nabij de stallen. We zijn herkenbaar door onze banner. 

Prijzen

Bij aanmelding krijgen alle finalisten alvast een prijs uitgereikt, aangeboden door subsponsor Equifirst. Alle finalisten krijgen daarnaast een clinic bij niemand minder dan Monique Peutz aangeboden, welke plaatsvindt op 20 januari 2023. De mooie extra prijs wordt door hoofdsponsor Recupbat beschikbaar is gesteld. 

Het KFPS stelt prachtige statiedekens beschikbaar die met de kampioenen mee naar huis gaan, een prachtig aandenken! Daarnaast ontvangen de kampioenen een supplementenpakket van subsponsor Horsefit Shop. 

Baan verkennen

Tussen 8.00 – 8.50 uur is er gelegenheid om de baan even te verkennen. Dit geldt voor merries en hengsten/ruinen. Dit mag aan de hand of onder het zadel.
Let op! We starten op tijd en dus moet de piste uiterlijk 8:50 uur volledig beschikbaar zijn voor de deelnemers die starten. Het is niet toegestaan om uitgebreid los te rijden in de hoofdpiste. Geef elkaar zoveel mogelijk ruimte en rust om de baan te kunnen verkennen. Onze ringmeester zal hierop toezien.

Beenscherming

Tijdens de finale zijn bandages of andere beenbescherming niet toegestaan. Dit is wel toegestaan bij de prijsuitreiking.

Veel succes!

We wensen fokkers, eigenaren en deelnemers heel veel plezier en succes toe voor de finale. Geniet van dit prachtige moment op dit geweldige podium!

Graag tot ziens volgende week donderdag in Leeuwarden!