Instructiedag

Informatie instructiedag in plaats van halve finale Friesian Talent Cup

In verband met de huidige coronamaatregelen is het momenteel niet toegestaan om wedstrijden of competities te organiseren. Zie hiervoor website van de KNHS.

Om die reden kan de halve finale in competitieverband helaas niet doorgaan. In plaats daarvan bieden wij de deelnemers die zich middels videoselectie hebben geselecteerd een instructie van een van onze juryleden (Dennis Ausma, Femke Beljon of Kim Jacobi) aan. Op die manier kunnen de combinaties hun progressie laten zien, maar vooral nuttige tips en adviezen mee naar huis nemen voor de ontwikkeling van hun jonge paard. 

De instructiedag wordt uitgezonden via livestream en naderhand beschikbaar gemaakt op ons Youtube-kanaal. 

Publiek is tijdens deze dag NIET toegestaan. Elke paard/ruiter combinatie mag één groom/begeleider meenemen. 

Hoe gaat de instructiedag in zijn werk? 

 • Er wordt lesgegeven aan twee combinaties tegelijk. Samen krijgen zij 20 minuten les van een van de instructeurs. De organisatie maakt een indeling bij welke instructeur wordt gereden. 
 • Kleding naar eigen keuze. Beschermers tijdens het instructiemoment niet toegestaan. 
 • Combinaties mogen maximaal 15 minuten voor aanvang van hun instructie losrijden in de losrijbaan. 
 • Na afloop van de instructie worden de combinaties verzocht direct de accommodatie te verlaten. Uitstappen kan op het ruime buitenterrein. De nieuwe combinaties kunnen de rijbaan betreden zodra de vorige combinaties de baan verlaten hebben. 
 • Er staat een instructeur in de rijbaan voor de instructie. Met een microfoon is zijn/haar instructie duidelijk hoorbaar voor iedereen en de mensen die thuis de livestream volgen. Na elke instructie overleggen de instructeurs kort over de prestatie van de combinaties. 
 • Er worden geen punten toegekend en er wordt geen klassering opgemaakt. Deelnemers ontvangen geen protocol. De genodigden voor de hengstenkeuring maken wij aan het einde van de dag via onze website en Facebookpagina bekend. 

Coronamaatregelen tijdens deze instructiedag

 • Op de plattegrond is de looproute van de accommodatie in kaart gebracht. Volg deze routes!
 • Aanmelden bij het secretariaat is niet nodig. Combinaties zorgen voor een eigen startnummer aan beide zijdes van hun dekje. Het paspoort wordt gecontroleerd bij binnenkomst van de losrijbaan. Geef bij verhindering dit altijd door aan de organisatie. Op de dag zelf kan dit via 0621712193. 
 • Begeleiders/grooms dragen binnen een mondkapje. Tijdens de instructie is er per begeleider/groom een zitplaats naast de rijbaan beschikbaar. Op deze zitplaats mag het mondkapje af. Bij het verlaten van de accommodatie of bezoek aan het toilet moet het mondkapje op. 
 • Ruiters (te paard) hoeven geen mondkapje op in de accommodatie. Bij het bezoek aan het toilet moet wel een mondkapje worden gedragen. 
 • De instructeurs dragen geen mondkapje omdat zij lesgeven OF een vaste zitplaats naast de rijbaan hebben waarbij de 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt. 

Voorbeeld startlijst

Verwachte aanvang merries: 9.00 uur
Verwachte aanvang hengsten/ruinen: 14.00 uur

Combinaties Losrijden Instructie Instructeur
Combinatie 1

 

Combinatie 2

8.45 uur 9.00 – 9.20 uur Naam
Combinatie 1

 

Combinatie 2

9.05 uur 9.20 – 9.40 uur Naam
Combinatie 1

 

Combinatie 2

9.25 uur 9.40 – 10.00 uur Naam

Neem voor vragen contact op via info@friesiantalentcup.com