Kampioenen 2022/2023!

🏆𝐊𝐀𝐌𝐏𝐈𝐎𝐄𝐍𝐄𝐍 𝐅𝐑𝐈𝐄𝐒𝐈𝐀𝐍 𝐓𝐀𝐋𝐄𝐍𝐓 𝐂𝐔𝐏 𝟐𝟎𝟐𝟐/𝟐𝟎𝟐𝟑 🏆

🥇𝗝𝗮𝗿𝗮 𝗳𝗮𝗻 𝗗𝘂𝗹𝘃𝗲 (𝗔𝗹𝘄𝗶𝗻 𝟰𝟲𝟵 𝘅 𝗝𝗮𝘀𝗽𝗲𝗿 𝟯𝟲𝟲) 𝗺𝗲𝘁 𝗗𝗲𝗺𝗶 𝘃𝗮𝗻 𝗡𝘂𝘆𝘀

🥇𝗝𝗮𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗳𝗮𝗻 𝗚𝗮𝗹𝗶𝗻𝗴𝗮 𝗦𝘁𝗮𝘁𝗲 (𝗨𝗹𝗯𝗿â𝗻 𝟱𝟬𝟮 𝘅 𝗧𝘀𝗷𝗮𝗹𝗹𝗲 𝟰𝟱𝟰) 𝗺𝗲𝘁 𝗛𝗲𝗻𝗻𝗶𝗲 𝗥𝗼𝗳𝗳𝗲𝗹

Merries:

𝟭. 𝗝𝗮𝗿𝗮 𝗳𝗮𝗻 𝗗𝘂𝗹𝘃𝗲 (𝗔𝗹𝘄𝗶𝗻 𝟰𝟲𝟵 𝘅 𝗝𝗮𝘀𝗽𝗲𝗿 𝟯𝟲𝟲) 𝗺𝗲𝘁 𝗗𝗲𝗺𝗶 𝘃𝗮𝗻 𝗡𝘂𝘆𝘀 – 𝟴𝟰,𝟱 𝗽𝗻𝘁

𝟮. 𝗝𝗮𝗻𝗻𝗲𝗸𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗪𝗶𝗰𝗸𝗲𝘀𝗰𝗵𝗹𝗶𝗲𝗱𝗲 (𝗠𝗲𝗻𝗻𝗲 𝟰𝟵𝟲 𝘅 𝗠𝗲𝘄𝗲𝘀 𝟰𝟯𝟴) 𝗺𝗲𝘁 𝗜𝗻𝗴𝗲𝗯𝗼𝗿𝗴 𝗞𝗹𝗼𝗼𝘀𝘁𝗲𝗿 – 𝟳𝟴 𝗽𝗻𝘁

𝟯. 𝗟𝗼𝗯𝗸𝗲 𝗳𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗿 𝗕𝘆𝗹 (𝗔𝗹𝘄𝗶𝗻 𝟰𝟲𝟵 𝘅 𝗗𝗼𝗮𝗶𝘁𝘀𝗲𝗻 𝟰𝟮𝟬) 𝗺𝗲𝘁 𝗟𝗶𝘀𝗮𝗻𝗻𝗲 𝗩𝗲𝗲𝗻𝗷𝗲 – 𝟳𝟲 𝗽𝗻𝘁

Hengsten/ruinen:

𝟭. 𝗝𝗮𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗳𝗮𝗻 𝗚𝗮𝗹𝗶𝗻𝗴𝗮 𝗦𝘁𝗮𝘁𝗲 (𝗨𝗹𝗯𝗿â𝗻 𝟱𝟬𝟮 𝘅 𝗧𝘀𝗷𝗮𝗹𝗹𝗲 𝟰𝟱𝟰) 𝗺𝗲𝘁 𝗛𝗲𝗻𝗻𝗶𝗲 𝗥𝗼𝗳𝗳𝗲𝗹 – 𝟴𝟮,𝟱 𝗽𝘂𝘁

𝟮. 𝗞𝗼𝗼𝗽 𝗳𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗠𝗲𝗿𝘀𝗸𝗲𝗻 (𝗨𝗹𝗯𝗿â𝗻 𝟱𝟬𝟮 𝘅 𝗧𝘀𝗷𝗮𝗹𝗹𝗲 𝟰𝟱𝟰) 𝗺𝗲𝘁 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗲𝗸𝗲 𝗢𝗸𝗸𝗲𝗺𝗮-𝗘𝗽𝗽𝗶𝗻𝗴𝗮 – 𝟳𝟴,𝟱 𝗽𝗻𝘁

𝟯. 𝗝𝗮𝘀𝗽𝗲𝗿 (𝗔𝗹𝘄𝗶𝗻 𝟰𝟲𝟵 𝘅 𝗣𝗶𝗲𝗿 𝟰𝟰𝟴) 𝗺𝗲𝘁 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗕𝗼𝗲𝗹𝗲𝗻 – 𝟳𝟲,𝟱 𝗽𝗻𝘁

Bekijk de volledige uitslag hier.

Instructiedag gaat morgen door!

Vooralsnog zijn de weersverwachtingen gunstiger dan vandaag en gaan we er vanuit dat de instructiedag morgen gewoon door kan gaan. Hou wel je lokale weerbericht in de gaten, vertrek op tijd en rij verantwoordelijk! Het terrein van de Diamanthal wordt netjes onderhouden en is goed begaanbaar. 

De organisatie van de FTC houdt de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates!

Bekijk de definitieve starttijden: https://friesiantalentcup.com/de-competitie/startlijsten/

Juryleden instructiedagen

Friesian Talent Cup werkt voor de editie 2022/2023 met een flexibel, gedeeltelijk vernieuwd, jurycorps. Door de afwisseling met verschillende juryleden, elk met veel ervaring in het beoordelen van jonge paarden, worden de combinaties in elke fase van de competitie met een vernieuwde blik bekeken. Door de overlap van juryleden tijdens de selectiedagen, instructiedag en finale kan ook de vooruitgang van de paarden goed beoordeeld worden.

Vandaag stellen we de instructeurs/juryleden van de instructiedag op 17 december voor:

👉 Bart Bax

Bart is onlosmakelijk verbonden met de paardensport. Als jurylid, ruiter, trainer en instructeur is hij een bekend gezicht. Hij is betrokken als regiotrainer bij het KNHS talentenplan, heeft hij zitting in de examencomissie van de ORUN-opleidingen, is hij inspecteur bij het KWPN en maakt hij deel uit van de herkeuringscommissie van het KFPS én is Grand-Prix jury.

Bart: “Ik vind het leuk om de FTC te jureren/instructie te geven omdat het fijn is om met gemotiveerde combinaties te werken en deze te mogen beoordelen. Fijn om deze combinaties iets te leren en iets mee te kunnen geven waardoor ze zich nog kunnen verbeteren in hun rijden en presentatie. 

Wat ik belangrijk  vind en waar ik op ga letten is dat de paarden van achteruit naar voren van de hand af op eigen benen lopen. Netjes worden voorgesteld en natuurlijk de drie basisgangen en de mogelijkheden om daarin in balans te blijven tijdens de verruimingen zowel voorwaarts als tijdens het terugkomen.” 

Bart verzorgt een deel van de instructie tijdens de instructiedag op 17 december en neemt plaats als jury tijdens de finale op donderdag 12 januari tijdens de KFPS-hengstenkeuring. 

👉 Hergen van Hall

Hergen is een bekend gezicht als jurylid van de Friesian Talent Cup en daarnaast maakt hij deel uit van de verrichtingsjury bij het KFPS. Hij jureerde eerder al meerdere jaargangen van de FTC met veel enthousiasme. Hij geeft instructie, traint en jureert t/m Grand Prix niveau. 

Hergen: “Het gaat om natuurlijke aanleg in de beoordeling van de paarden in de FTC. de paarden zijn zo jong en kort in training, ik verwacht geen foutloze verrichting en hoop dat de ruiters daar ook ontspannen mee omgaan. wat ik belangrijk vind in deze ronde is kwaliteit van bewegen, bewerkbaarheid en natuurlijke balans/reactie daarin op ruiterhulpen.”  

Dit jaar zal Hergen de halve finalisten verder op weg helpen tijdens de instructiedag op 17 december.

👉 Yorick Smit

Yorick runt een trainings- en pensionstal in het Gelderse Herveld. Hij geeft veel les door het hele land t/m Grand Prix niveau. En jureert KNHS-wedstrijden t/m ZZL. Ook fokt hij af en toe een veulentje.
Yorick: “Ik kijk graag naar de techniek in beweging en het karakter van het paard. En vooral bij zo’n jonge paarden competitie niet naar de correcte uitvoering van de oefening. Uiteraard moeten de paarden goed op de hulpen reageren, maar een vriendelijke wijze van rijden zie ik graag.”  

Yorick jureert samen met Femke en Kim de selectiedagen en zal een deel van de instructie verzorgen tijdens de instructiedag op 17 december.